vind de juiste schoen- en pantoffelmaat

Schoenen en pantoffels moeten vooral passen! Want alleen als je schoenen/pantoffels de juiste maat hebben, zorgen ze voor het beste draagcomfort en ondersteunen ze de gezondheid van de voeten. Daarom vind je hier stap-voor-stap instructies om de juiste pantoffelmaat voor jou of je kind te vinden ! Je bent dus goed uitgerust om binnenkort de perfecte pantoffels aan je voeten te dragen!

Waarom de schoen/pantoffelmaat belangrijk is: dit is waar je op moet letten

Iedereen die ooit met te kleine of te grote pantoffels heeft moeten rondlopen, weet dat schoenen en sloffen pas echt comfortabel zijn als het goed past . Waarom dragen zo velen van ons dan nog steeds de verkeerde maat schoenen of pantoffels?

Sterker nog, het is vaak niet zo eenvoudig om te zien welke maat nodig is. Dit komt niet in de laatste plaats door het feit dat schoen- en pantoffelmaten van fabrikant tot fabrikant een beetje kunnen verschillen . Het kan voorkomen dat de gebruikelijke maat bij het ene merk past, maar ineens niet meer bij een andere fabrikant. 

Helaas merken velen het gewoon niet eens wanneer de schoenen/pantoffels niet optimaal op maat zijn gemaakt. Het is in ieder geval belangrijk dat de voeten voldoende ruimte hebben om natuurlijk te rollen. Daarvoor mogen de schoenen/pantoffels niet te klein of te groot zijn. Gezond lopen mag immers niet worden belemmerd. Concreet betekent dit dat de schoenen/pantoffels ...

  • ... de voet niet mag beknellen ,
  • ... maar de voet mag ook niet in de pantoffel zwemmen

Het materiaal is ook cruciaal voor de pasvorm van de schoen. Vertrouw altijd op natuurlijke materialen  zoals zachte fleecewol of zacht leer, die flexibel genoeg zijn om zich aan de voet aan te passen!

De regel is: de schoen/pantoffel moet zich aanpassen aan de voet en niet de voet aan de schoen/pantoffel!


 

Daarom is de juiste pantoffel / schoenmaat voor kinderen zo belangrijk

Vooral op jonge leeftijd is het belangrijk dat de voetjes optimaal worden gestimuleerd in hun natuurlijke beweging . En dat werkt alleen als de eerste schoenen/pantoffels de goede maat hebben ! Als de kinderen rondlopen met te kleine of te grote schoenen/pantoffels, kan dit niet alleen verkeerde uitlijning van de voet veroorzaken, maar ook het gehele bewegingsapparaat aantasten!

Terwijl het in het begin het beste is als de kleintjes de wereld op blote voeten verkennen, moet later op koude vloeren of buitenshuis geschikt schoeisel worden gedragen
 

Hoe meet ik mijn schoenmaat? - Onze stapsgewijze handleiding

Om ervoor te zorgen dat de schoenen/pantoffels goed passen, moet de voet nauwkeurig worden gemeten! Maak je geen zorgen, dit is helemaal niet moeilijk en kan snel worden gedaan. Hier laten we je stap voor stap zien hoe je de ideale schoenmaat kunt krijgen:

Stap 1: Ga blootsvoets op een plat oppervlak staan ​​met de hiel tegen de muur.
Stap 2: Plaats een liniaal naast je voet zodat deze ook de muur raakt.
Stap 3: Lees nu de lengte van je voet op het puntje van je teen en noteer de waarde.
Stap 4: Vergelijk de gemeten waarde met de maattabel die bij de meeste pantoffels vermeld staan en vind je schoenmaat.

Om ervoor te zorgen dat de meting altijd succesvol is en je een exacte waarde krijgt, hebben we nog enkele tips:

  • In elk geval moet je de voet tijdens het staan ​​meten, zodat deze volledig wordt belast met het lichaamsgewicht. Tijdens het zitten of hurken kan de waarde enigszins vervalst zijn.
  • De waarde kan het beste ' s middags of' s avonds worden bepaald , omdat de voeten overdag altijd een beetje opgezwollen zijn door lopen. Dit verkleint de kans op te kleine schoenen.
  • Zit je voet tussen twee maten in , dan raden we de grotere schoenmaat aan !
  • Als je voeten verschillende maten hebben, gebruik dan de grotere voet als richtlijn.
© 2009 - 2024 Liebo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel