Medicinale schapenvachten

Wat is decubitus?

Als u genoodzaakt bent om veel te liggen of te zitten, in bijvoorbeeld een rolstoel, kunt u last krijgen van doorligplekken (decubitus). Wanneer u hier last van heeft, heeft u beschadigingen aan de huid en het weefsel opgelopen. De oorzaak hiervan is druk op de huid. Wanneer u moeilijk regelmatig van houding kunt veranderen, raakt hetzelfde stuk huid te lang bekneld. Daardoor worden de kleine bloedvaten op die plaatsen dichtgedrukt en raakt de huid en/of de lagen onder de huid beschadigd.

Een medicinaal schapenvacht helpt u om deze doorligplekken te voorkomen.

 

Hoe helpt een medisch schapenvacht bij het voorkomen van decubitus?

Het medicinale schapenvacht is een wetenschappelijk bewezen effectief hulpmiddel tegen doorligplekken. Doordat de vacht een korte en dichte wol heeft, wordt de druk van het lichaam verdeeld. Zo komt dus niet alle druk op bepaalde punten, zoals de schouderbladen of de stuit, te staan. Hierdoor raakt de huid waar normaal gesproken veel druk op staat, minder zwaar belast. Zo helpt de medicinale vacht voorkomen dat u last krijgt van doorligplekken.

Een schapenvacht is luchtdoorlatend. Doordat de vacht dus ventileert, is het lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer.

Het grote verschil tussen een normale schapenvacht en een medicinale schapenvacht is de lengte van de haren en dat de medicinale vacht een vastere structuur heeft.


Wasvoorschriften medicinaal schapenvacht

In tegenstelling tot andere vachten, kan de medicinale vacht wel uitgewassen worden. Deze kortharige schapenvachten zijn speciaal gelooid zodat deze kunnen worden uitgewassen. Was de vacht op een wolwas programma en laat hem in de lucht drogen, niet in de zon of op de kachel. Rek de huid om de paar uren even op om te voorkomen dat het leer hard en stug wordt. Niet in de droger!

Speciaal wasmiddel voor medicinale vachten zijn bij ons verkrijgbaar.
 

Medicinale hulpmiddelen

In onze collectie medicinale hulpmiddelen vindt u o.a. schapenvacht rolstoelkussens, rugwarmers, knie-, hiel- en elleboogbeschermers. 

© 2009 - 2024 Liebo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel