Help mijn nieuwe wollen trui, pantoffel, vest, jasje of deken pluist.

Je hebt net je nieuwe trui gekocht en hem slechts één keer gedragen en je nieuwe trui ziet er al meteen uit als een veel gedragen trui, vol pluizen.

Maar niet alleen een trui kan gaan pillen, dit kan ook het geval zijn bij wollen dekens, gevilte pantoffels, jasjes en vesten.

Sommige mensen denken dat het pluizen, of te wel ook wel pillen genoemd, heeft te maken met de kwaliteit van de wol. Maar dat hoeft zo absoluut niet te zijn.

De pluizen ontstaan door wrijving van de wol, de wol draadjes kluwen om elkaar heen en dan krijg je het effect van pluizen. Tijdens het dragen wordt dit veroorzaakt doordat je bijvoorbeeld met je rug tegen een stoel zit, je ellebogen die het tafelblad raken, het aantrekken van je jas over je wollen kleding heen, zo zijn er een heleboel redenen te bedenken waarbij je trui in contact komt met schurende elementen.

Wat kun je doen tegen het pluizen van de wol?

Wanneer je je wollen kledingstuk gaat wassen, kun je een ander ruw kledingstuk erbij wassen, bijvoorbeeld een grove handdoek, maar uiteraard wel op het wolwasprogramma wassen met een wolwasmiddel waar lanoline in zit en niet hard centrifugeren, niet in de droger drogen.

Kun je de pluisjes ook weghalen?

Verwijder pluisjes nooit met de hand door ze eraf te trekken, dan beschadig je de wol.

Je kunt de pluisjes inderdaad weghalen door een pluizentondeuse te gebruiken.

Ook met een puimsteentje kun je pluisjes verwijderen.

Ben altijd voorzichtig als u met een mes aan de gang gaat, uitschieten is zo gebeurd en dan heeft u een gat in uw kledingstuk of deken.

© 2009 - 2024 Liebo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel