Was- en verzorgingsadvies voor pantoffels van schapenvacht.

Wij adviseren om schapenvacht pantoffels zo lang mogelijk niet te wassen. Wol is immers zelfreinigend. Laat ze regelmatig luchten. Mocht het toch nodig zijn om ze te wassen, was ze dan met de hand en gebruik een mild vloeibaar wolwasmiddel. Gebruik géén wasverzachter. 

Droog de pantoffels op kamertemperatuur, maar zeker niet in een wasdroger, op een verwarming of kachel en vermijd direct zonlicht. Om de pantoffels goed in vorm te houden kun je ze opvullen met papier, dat kan met kranten- of keukenpapier.

Na het drogen kun je ze opborstelen met een suède borstel.

Schapenvacht pantoffels met een printje kun je niet wassen!

Het kan echter voorkomen dat toch niet alle vlekken eruit gaan. Je kunt in dat geval de vlekken zachtjes behandelen met de Collonil suède nubuck blok, door zachtjes over de vlek te wrijven. De nubuck block heeft een kant voor een milde zachte reiniging en een kant voor een grondige reiniging. Deze nubuck blok is bij ons te bestellen.

Schapenvacht wassen met een wasmachine?

Sommige fabrikanten zeggen dat de schapenvacht pantoffels in een wasmachine gewassen kunnen worden op een wolwasprogramma op maximaal 30 graden, met een wolwasmiddel.

Wij adviseren dat in ieder geval om dat niet te doen. Vooral pantoffels met een weelderige bontrand komen vaak niet zo heel mooi meer uit de wasmachine en je hebt dan meer kans dat de wol gaat vervilten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2009 - 2024 Liebo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel