Onderhoud schapenvacht pantoffels.

Om je pantoffels aan de buitenzijde mooi te houden, kun je ze voor gebruik insprayen met een speciale siliconenspray. Hiervoor kunt u de Nano spray gebruiken, deze is ook bij ons te bestellen en blijven uw pantoffels langer mooier en vuilafstotend.

De schapenvacht pantoffels kun je aan de buitenzijde (suède) ook met stoom behandelen (niet te nat laten worden) en de suède knapt daar goed van op. Doe dit niet bij de pantoffels met een oild kleurlaag! Bij twijfel, mail ons dan even.

Ook kun je de buitenzijde opborstelen met een speciale suède borstel of Nubuck blok, doe dit ook niet bij de pantoffels met een oild kleurlaag!

De schapenvachtpantoffels van Shepherd kunnen worden gewassen, maar niet in de wasmachine en niet chemisch laten reinigen, maar echt op de hand te wassen. Wij adviseren deze pantoffels alleen te reinigen als ze echt vies zijn of niet meer fris ruiken. Maak een sopje van een wolwasmiddel met lanoline erin en was ze met de hand. Knijp ze wat uit, niet wringen, en laat ze daarna in een warme kamer drogen, niet in de droger, niet op de kachel/verwarming. Daarvan worden ze hard en kan het leder breken. Daarna kun je ze met een speciale suède borstel opborstelen (het opborstelen ook weer niet doen met een oild kleurlaag). In ons assortiment vindt u wol waswasmiddel voor schapenvacht.

Vetvlekken kun je verwijderen met wat ossengal op een nat washandje te doen, de vlek voorzichtig inwrijven, daarna met een droge doek droog deppen.

Opmerking: Test het schoonmaken of inspuiten van schapenvachtpantoffels altijd eerst even op een onzichtbaar plekje. Natuurproducten, suède en schapenwol, kunnen verschillend reageren op schoonmaak- en verzorgingsprodukten. Gebruik géén wasverzachter!

Onderhoud wolgevilte pantoffels van Haflinger, Giesswein en Glerups.

De wolgevilte pantoffels van Haflinger, Giesswein en Glerups kunnen tot een temperatuur van 30° graden in de wasmachine worden gewassen met wolwasmiddel (bij voorkeur met lanoline erin) maar mogen in geen enkel geval in de droger, op de kachel/verwarming of in direct zonlicht gedroogd worden, omdat zo de zool van het natuurrubber aangetast kan worden. Ook hier, gebruik géén wasverzachter! 

Natuurlijk kunt u ze ook op de hand wassen.

Disclaimer: Deze pagina met onderhoud en verzorgingstips is met zorg samengesteld. Mocht één van de bovenstaande adviezen niet leiden tot het gewenste resultaat of schade aan de pantoffels aanrichten, dan kan Liebo daarvoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Schoenverzorgingsartikelen vindt u op onze pagina Schoen- en pantoffelaccessoires    Maar vergeet ook uw voetverzorging niet, dat is zeker zo belangrijk. Onze voetverzorgingsproducten vindt u op de pagina Voetverzorging

© 2009 - 2024 Liebo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel