Het verhaal achter wolgevilte pantoffels

5 goede redenen om het hele jaar op wollen sloffen te lopen.

1. wol is koel in de zomer en warm in de winter
2. wol is vochtregulerend en houden je voeten droog
3. wol beschermt tegen geurtjes
4. wol is heerlijk zacht, comfortabel
5. wol is natuurlijk en milieuvriendelijk

Wol is een fantastisch materiaal en dat weten onze voorvaderen al eeuwen lang. De goede eigenschappen van wol maakt dat deze vezel niet alleen toepasbaar is in de koude wintermaanden, maar ook in de warmere maanden. Wol wordt vaak geassocieerd met koud weer, maar niets is minder waar. Bedoeïenen die in de woestijn leven dragen veelal wollen kleding.

Wolgevilte pantoffels zijn diervriendelijk. De schapen worden jaarlijks in de lente geschoren en het groeit vanzelf weer aan. De leveranciers waar wij mee werken hebben kwaliteit en dierenwelzijn hoog in het vaandel staan.

Wol is temperatuurregulerend

Wol heeft betere eigenschappen dan bijvoorbeeld katoen of synthetische vezels. Wol neemt vocht op zonder klam aan te voelen. Ongeacht hoeveel u transpireert, wol regelt in principe zelf de vochtopname.
Wol wordt zowel door volwassenen als babies en kinderen gebruikt. Het heeft een natuurlijk vermogen om zich aan alle weersomstandigheden aan te passen, dit werkt ook voor het binnenklimaat in een kamer, slaapkamer of babykamer.

Wol is ademend

Wol is niet alleen vocht en zweetabsorberend maar is ook van nature ademend. Wol reguleert de huidtemperatuur net zoals bij schapen gebeurt. Daarom kun je wol dragen bij elke activiteit. Wij adviseren dan ook om wolgevilte pantoffels zonder sokken te gebruiken, lekker met de blote voeten is altijd het beste.

 

 

Wol is zelfreinigend

Wol is een natuurproduct met zelfreinigende eigenschappen. Dit komt door het natuurlijke vet van de wolvezel, lanoline. Als de schapen nat worden, ontstaat er een proces tussen de lanoline en de natuurlijke basiszouten van de schapen uit transpiratie, die samen een natuurlijke zeep vormen die de wol reinigt. Tot op zekere hoogte profiteren we van dezelfde eigenschappen wanneer de wol wordt omgezet in een trui, vest of een paar pantoffels. Daarom is het niet nodig om wolproducten vaak te wassen - sterker nog, ze zijn beter af om gewoon te laten ademen op een mooie dag in de tuin of balkon. Nog een voordeel voor u en de natuur.

Een natuurproduct
Juist omdat de wol een natuurproduct is, kunnen er van tijd tot tijd zeer kleine plantaardige vezels (gras of stro) in het vilt verschijnen. Onze leveranciers kiezen ervoor deze wol niet chemisch te strippen om dit te voorkomen - we denken dat het ook helpt om te laten zien hoe natuurlijk je pantoffels zijn!

Wolgevilte pantoffels zullen meestal verharen gedurende de eerste 3-5 weken dat u ze draagt. Dit komt meestal door de natuurlijke behandeling van onze wol en de compressie onder de voet om je eigen aangepaste voetbed te creëren, maar ook als je met gekruiste benen zit, met de enkels over elkaar, dan wrijven de pantoffels als je beweegt ook wat over elkaar en krijg de dit verschijnsel ook. Als je merkt dat je pantoffels beginnen te vervellen, verwijder je gewoon de wollen pluizen en blijf je je pantoffels normaal gebruiken. Dit proces zal na verloop van tijd verdwijnen. Je zult ook kleurverschillen ervaren van productie tot productie - dit is ook natuurlijk wanneer je met 100% wol werkt, aangezien ervoor wordt gekozen om geen giftige chemicaliën te gebruiken bij het verven van de pantoffels. Variatie betekent dat je een paar krijgt dat uniek is voor jou!

© 2009 - 2024 Liebo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel