Op de veel gestelde vraag: hoe was ik een wollen kledingstuk? vind je hier het antwoord.

Een wollen kledingstuk hoeft niet zo vaak uitgewassen te worden. Wol is immers zelf reinigend en daarom kun je een gedragen wollen kledingstuk het beste op een hanger laten luchten. Wij adviseren je om gedragen wollen kleding, ook al is dit gelucht, niet terug te hangen in de kast tussen de normale gewassen kleding. Je wilt geen motten in je kledingkast. Motten komen af op gedragen kleding en vinden het heerlijk om hun eitjes te leggen op gedragen kledingstukken van dierlijke weefsels, maar ze lusten evengoed katoen of linnen. Lees ook eens onze blog over "Waarom krijg ik motten in mijn kledingkast".

Mocht je toch besluiten om het te wassen, volg dan deze eenvoudige stappen: was het wollen kledingstuk binnenste buiten op een speciaal wolwasprogramma op maximaal 30 graden, gebruik een wolwasmiddel zonder wasverzachter en vermijd hard centrifugeren.

Grote kledingstukken kun je het beste liggend laten drogen op een droge handdoek, zo houden ze hun vorm. Kleine kledingstukken zoals wollen sokken mag je best aan de waslijn drogen.

Gebruik nooit een wasdroger, dit kan de stof beschadigen. Je kunt het ook met de hand wassen in een sopje van wolwasmiddel. Door deze zorgvuldige behandeling zul je jarenlang plezier hebben van jouw wollen kledingstuk. 

Of je nu een een wollen trui, vest, das, sjaal, muts, babykleding of elk ander kledingstuk van wol wilt wassen, met dit wolwasmiddel, dan zit je altijd goed.

Tip: Bestel het wolwasmiddel tegelijk met de aankoop van je wollen kleding, dan heb je het direct in huis en ben je verzekerd het juiste wasmiddel voor wol.

 

© 2009 - 2024 Liebo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel